Ushuaia – din Dubai până la Capătul Lumii

This post is also available in: enEnglish (Engleză)

A zbura face parte din ADN-ul meu, mă întâlnesc și interacționez cu sute de oameni zilnic. Poate de aceea, ca și pasager, îmi place să călătoresc singură, să mă bucur de liniște și de time alone (puțin egoistă, știu) 🙂

De data asta am vrut să plec într-o călătorie de câțiva kilometri buni, aș putea spune mii de kilometri, până la sfârșit. Sfârșitul Lumii 😀

Inspirată de un prieten curajos român aflat în America de Sud, într-un circuit de 10.000 km backpacking, am început să caut bilete, conexiuni și cum să ajung în … Ushuaia – capitala arhipelagului Țara de Foc, sau Fin del Mundo. Cunoscută în mod frecvent ca orașul cel mai sudic din lume, aceasta se află la doar 4000 km față de Polul Sud.

Distanța nu este o problema în zilele noastre. Ceea ce contează cel mai mult este Timpul. Fiecare secundă contează și ar putea face diferența. Aceasta este o lecție învățată și pusă în practică, mai ales în jobul pe care l-am ales.

Pentru că viața mea se petrece între zboruri, m-am îmbarcat în cea mai lungă călătorie la câteva ore după ce am aterizat din India și, fără a pierde vreo secundă, pe 12 martie, mă întorc la aeroport, cel din Dubai, în dimineața asta.

Mă aștepta cel mai lung zbor de până acum, de aproximativ 22 de ore, cu 2 escale: prima oprire în Sao Paulo și apoi în Buenos Aires, pentru a ajunge în final în Ushuaia. În Argentina, există un număr decent de zboruri interne pe zi, dar și foarte mulți turiști și aeronave mici, așa că am fost norocoasă să prind loc spre destinația mea finală.

Cel mai mare avantaj pe care mi-l oferă compania pentru care lucrez este de a cumpăra bilete la preț redus, în sistemul stand-by, lucru despre care o vorbesc într-un articol viitor.

Ushuaia, 13 martie.

Multe, multe de făcut și de văzut, dar dacă mă întrebați care ar fi un Top 5 lucruri de făcut în Ushuaia, aș spune:

1. Laguna Esmeralda – situată la aproximativ 15 km distanță de centrul orașului. Cum ajungi acolo? poți lua un autobuz, un taxi sau pur și simplu autostopul (cum am făcut noi, e cel mai bun mod de a interacționa cu localnicii și de a afla informații prețioase). De pe Ruta 3, este nevoie de aproximativ 2 ore de mers pe jos pentru a ajunge la Laguna. O combinație armonioasă de natură, pădure, culori incredibile fac traseul unul de neuitat. Pe alocuri sunt râulețe care-ți traversează calea, deci trebuie să te asiguri că porți cizme impermeabile.

2. Pentru cei care iubesc istoria, arta și activitățile indoor, vești bune! Puteți vizita Muzeul Sfârșitului Lumii (Museo del Fin del Mundo), Muzeul maritim și Predisio (vechea închisoare). Mai pe seară, Bar Ideal – cel mai vechi bar din oraș, merită încercat.

3. Excursie cu barca la Valle de Lobos, Faro Les Eclaireurs și Isla Martillo (Pinguinera) – îndată ce intri în zona agențiilor de turism, vei afla tot ce trebuie să știi! Cele mai populare călătorii includ croaziera pe Canalul Beagle și Oceanul Atlantic, Insulele și pinguinii prietenoși pe Insula Martillo. Depinde de tine, dacă vrei să închiriezi o barcă mică sau mare, să optezi pentru o călătorie de 2 ore sau 6 ore, vei găsi multe oferte atractive. Și prețul este pe măsură, mi s-a părut un pic cam piperat, dar cu siguranță merită odată ce ai ajuns până aici.

4. Parcul Național Tierra del Fuego –  situat la 40 de minute de centrul orașului. Minivans care taxează 400 pesos/persoană și te lasă chiar la intrarea în parc, sunt un deal bun. Pentru a accesa parcul, trebuie să achiți o taxă de 350 pesos/persoană. Hop on, hop off, poți petrece câteva ore bune aici. Peisajul e fantastic!

Atracția principală: Bahia Lapataia (Golful Lapataia) este un fjord aflat la extremitatea sudică a Argentinei, care este conectat la canalul Beagle și e considerat ultima bucată de pământ.

Există și un trenuleț în cazul în care vrei sa parcurgi distanțe mai mari, și se numește chiar așa: Tren del Fin del Mundo. Odată ajuns în partea de Nord a parcului, oh!  Laguna Verde și Laguna Negra, la care se adaugă Lacul Acigami (Roca), te vor impresiona cu siguranță.

5. Ștampilă de la Capătul Lumii în pașaport și chiar și o diplomă! Pe lângă informații și hărți, la Centrul de informare turistică, vei fi felicitat pentru călătoria ta până la sfârșitul lumii și vei primi 4 ștampile noi pe pașaportul tău. 🙂

5 *. Nu în ultimul rând, cerul este uimitor aici. Te poți plimba pe străzile din Ushuaia și prinde cele mai inedite cadre.

 

Tagged , , , , ,