Do’s and don’ts cand calatoresti cu avionul

This post is also available in: enEnglish (Engleză)

Ce e de facut si ce este de evitat atunci cand calatoresti cu avionul?

Promotii pe rute exotice, oferte first minute, business trip-uri sau vacante last minute, cu totii stim ce inseamna experienta de a zbura si pasii prin care trecem pentru a ajunge de la A la B, cu avionul.

Buuun, ziua zborului a venit, iar tu esti deja la aeroport. Ai biletul, pasaportul si ai trecut de securitate; urmeaza imbarcarea.

1. Tine biletul si pasaportul in mana la poarta, pentru a-l prezenta personalului responsabil de verificarea documentelor
2. Asigura-te ca bagajul tau e conform standardelor, pentru a evita intarzieri si alte situatii neplacute
3. Pastreaza biletul (si pasaportul uneori) la indemana pentru a-l arata echipajului de insotitori de bord.
4. Plaseaza bagajele mici (geanta de mana, ghiozdan, duty free bags) sub scaunul din fata ta*, astfel in cazul unul zbor full, toata lumea va avea loc sa plaseze bagajele de tip troller in compartimentul de deasupra scaunelor.

*in cazul in care esti asezat pe scaunele de la iesirea de urgenta (usi sau primul rand din cabina), toate bagajele trebuie urcate in compartimentul dedicat de stocare.

5. Incearca sa iei loc cat mai repede, pentru a permite o imbarcare proactiva. Win-win right?
6. Cum poti face asta? In primul rand identifica locul unde esti asezat, intotdeauna este scris pe bilet; in cabina pe partea ta dreapta vor fi literele A, B, C iar pe partea opusa D, E, F (majoritatea cazurilor). Pentru wide body, e putin diferit, dar A tot timpul va fi la fereastra.
7. Daca spatiul unde ti-ai pus bagajul e deja plin, inchide compartimentul respectiv. Noi vom redirectiona fluxul de bagaje cat mai eficient, 0amenii vor vedea si ei si te vor copia. Ta-daa! Almost there!
8. Dupa ce ai aranjat tot, poti sa iti cuplezi centura de siguranta, sa te asiguri ca masuta din fata ta e in pozitie verticala si ca poti vedea afara.
9. Fii pregatit sa primesti un zambet larg din partea stewardesei care va trece sa verifice avionul, va fi mandra de tine!
10. Enjoy the flight! 🙂

Cer senin si soare in priviri,

Madalina

Tagged , , , , ,