25 de zile in Jungla – yoga & surf Sri Lanka style

This post is also available in: enEnglish (Engleză)

O poveste despre yoga & surf in Sri Lanka

Exact cu 3 luni in urma, pe 21 septembrie, ma aflam in Islanda, unde fotografiam cascadele de pe Ring road, cand aflu ca rosterul pentru luna viitoare s-a publicat deja!

Hmm, curios si neobisnuit, pentru ca se intampla cu cateva zile inainte de data asteptata.

Nerabdatoare, intru repede pe net sa vad ce destinatii imi aduce luna octombrie, si in special, cate zile libere am primit.

Sri Lanka vazuta din tren
Sri Lanka

Jobul meu e caracterizat de o dinamica aparte: fiecare luna e diferita, fiecare zbor e altfel si desigur, nici tu nu ramai la fel. Sentimentul e fascinant cand clickul decisiv deschide Pagina cu programul. Astepti, si in timp ce se incarca, Mintea obtine libertatea de a crea diferite scenarii.

*tineti minte Mintea, o sa revin asupra ei*

L o a d i n g. . .

Pam-pam, de data asta, castigasem potul cel mare.

Nu bani, ci timp.

Zile libere cat cuprinde, zile care formau o luna integrala de vacanta. O sa ziceti acum ca facebook-ul meu oricum arata ca o vacanta, desi sunt in timpul programului. Partially agree, insa acum e diferit: urmeaza sa plec intr-un loc virgin, departe de cotidian si conectat la lucrurile esentiale: soare, ocean si natura; unde?

In Sudul unei tari pe care nu o mai vizitasem, minunata Sri Lanka.

Exercitiu de Yoga in Sri Lanka
Lotus Yoga

Imi place mult sa practic yoga, nu deoarece e fashion, ci pentru ca e sanatos.  De la inceputul anului planuisem sa fac cursul de yoga teacher, insa timpul era cel care nu ma ajuta. Aveam deja linkurile salvate, cu diferite date de incepere si asteptam momentul oportun sa ma inscriu.

Ok, start joc. Ma asigur ca linkul e valabil, accesez bookyogaretreats.com si in mai putin de 10 minute primesc confirmarea care ma trimitea de la 3 grade la 30+.

Cursul se desfasura in perioada 1-21 octombrie, si suna cam asa: 200 de ore intensive de yoga, meditatie, combinate cu lectii de surf, activitati culturale, iesiri pe plajele din apropierea junglei unde locuiam si o rutina culinara de care nu m-as putea plictisi.

Jungla si piscina Sri Lanka
Jungla Sri Lanka
Surf in Sri Lanka
Surf Sri Lanka

Trezirea la 5 dimineata

Meditatie 2 ore, urmata de sedinta de yoga de 90 de minute

Mic dejun

Yoga

Lunch

Yoga

Dinner

Yoga

Ok, v-ati prins deja. Inmultiti cu 21 de zile.

Cand nu ai alte lucruri sa iti distraga atentia, traiesti liber.

Traiesti fiecare clipa, iar timpul petrecut aici a fost suficient sa imi demonstreze ca mintea e singura noastra limita si ca suntem creati sa facem lucruri pe care le credeam (sau mai bine zis, mintea le credea) imposibile.

Apus in Sri Lanka
Apus in Sri Lanka

Cazarea a fost inclusa in pretul cursului, si a meritat banii. Am stat intr-un cort smecher cu usa si ferestre, dus atasat partial in aer liber, oglinda si elemente de lemn si piatra, toate imbinate perfect armonios cu natura in care era pozitionat. Asternuturile erau de o calitate superioara si 100% traditionale, la fel erau si tantarii si licuricii care ma vizitau in fiecare seara.

Toate astea au condus la una dintre cele mai interesante si inedite experiente traite, din care am inteles cu adevarat ce inseamna sa iesi din zona de confort zi de zi, sa inspiri, expiri si sa o iei de la capat.

Recomand Sri Lanka 🙂 experimentati, indrazniti si bucurati-va de viata. Daca aveti intrebari legate de curs, cort sau costuri, let me know; iar de doriti o alta experienta de acest gen, va recomand de asemenea Bali.

Cer senin si soare in priviri,

Madalina

 

Tagged , , , , , ,